fbpx

Kundcase

3M Speedglas – Produktpresentation G5-01

Struktur
Innehåll
Design
Utbildning
Överlämning
Kunden
Syftet med 3M Speedglas varumärke har alltid varit att förbättra livet för svetsaren. För dem är visionen att svetsaren ska känna sig trygg och bekväm under hela arbetsdagen. 1981 lanserade de sin första svetshjälm med ADF (auto-darkening welding filter) och de har sedan dess varit marknadsledande i utvecklingen av svetshjälmar. Varje produkt är resultatet av flera års intervjuer och fälttester av svetsare för att ta fram precis vad marknaden behöver.
Bakgrund

3M Speedglas har under en längre tid arbetat med sin femte generation hjälmar. Som ett viktigt steg i processen, och som en del i ett lanseringspaket, togs en presentation fram med syfte att både sälja in hjälmen och utbilda internt inom 3M. Produktens komplexitet och dess nya egenskaper behövde förklaras på ett tydligt och pedagogiskt vis.

Lösning

Under ett årslångt, intensivt arbete hjälpte vi 3M Speedglas med att ta fram ett lanseringspaket för hjälmen G5-01 innehållandes bland annat image- och produktfoton, produktbroschyr, instruktionsfilmer. Utifrån det togs sedan en presentation fram som på ett lättfattligt och pedagogiskt sätt kunde introducera hjälmen.

Resultat

Presentationen har tagits väl emot inom 3M internationellt och används nu som utbildnings- och säljmaterial globalt.