fbpx

Kundcase

SSAB – MORE THAN STEEL

Struktur
Innehåll
Design
Utbildning
Överlämning
Kunden
SSAB, Svenskt Stål AB, är idag ett svenskt-finskt företag med produktion på nästan 9 miljoner ton stål per år! Precis som Background är specialister inom sitt specifika område är SSAB nischade inom specialstål med hög hållfasthet. Lösningarna utvecklas i nära samarbete med kunderna på en global marknad. Background supportar SSAB med många olika typer av presentationer.
Bakgrund

Både produkter och tjänster behöver paketeras innan de kan marknadsföras och säljas. Så även stål. SSAB har under en tid arbetat fram fem nya produkter vilka vi fick i uppdrag att skapa ett effektivt säljstöd kring. Ett gemensamt formspråk var viktigt för paketeringen samt att tydligt lyfta fram produkternas unika egenskaper. Att på egen hand kunna ändra och hålla materialet uppdaterat var en viktigt förutsättning.

Lösning

Lösningen blev att dela upp de fem produkter i egna presentationer. Med information från produktspecialister sammanställde vi en tydlig struktur och manus för respektive presentation. Tidigt i processen valde vi även att visualisera produkterna, dess egenskaper och fördelar med hjälp av 3D.

Resultat

Idag används presentationerna av säljare världen över där SSAB enkelt själva kan redigera och hålla materialet uppdaterat. Med en tydlig struktur hjälper presentationen även till att styra själva säljprocessen. Presentationen, som är skapad i PowerPoint, innehåller både video och i viss mån navigering för att kunna djupdyka inom valda områden. Filmerna som skapades till presentationen har idag även använts på olika digitala och sociala kanaler.

Vill du också sätta en ny standard?

Hör av dig så berättar vi mer.

KONTAKTA OSS