fbpx

Background Blogg

Bild på Mia Jackson som skrivit inlägget

Jag älskar Powerpoint!

Idag är det Alla hjärtans dag. Dagen då du uttrycker din kärlek till personer du älskar och tycker om. Själv ger jag extra mycket kärlek till min man och mina två barn, mina vänner och mina fantastiska kollegor här på Background – men också till något annat som jag älskar, nämligen Powerpoint.

”Nu har jag varit på ett par föredrag baserade på Keynote/ppt. Inför eventuell nästa gång stannar jag nog hemma istället, och ber dom maila mig pdf’n.”

Detta inlägg publicerade Per Holknekt på LinkedIn för ett tag sedan och jag kan bara hålla med. Jag vet inte hur många föredrag jag har varit på där jag känt exakt likadant. Jag orkar inte se en enda slide till med bara text, text och text. Jag vill inte klickas igenom mängder av punklistor. Jag vägrar en till Clipart-bild. Det jag vill är att beröras, inspireras och framför allt kunna lyssna på den som håller föredraget utan att presentationen distraherar mig. Och nej, jag är inte ensam om att känna så här. Därför kanske du finner det oroväckande när jag skriver att jag älskar Powerpoint.

Powerpoint är ju det program som finns installerat på i stort sett varje dator och som många arbetar med dagligen i sin verksamhet när de ska ta fram presentationer (och jag lovar dig, det är en oändlig mängd av presentationer som skapas där ute). Problemet är att de flesta saknar kunskapen. Då menar jag inte den tekniska kunskapen i själva programmet, utan kunskapen i hur du bygger upp hela din presentation. Med hjälp av storytelling och struktur, design och presentationsteknik kan du lyfta den till helt nya nivåer, jag lovar. I vår blogg hittar du mängder av tips att grotta ner dig i.

Men åter till ämnet och alla hjärtans dag. Vad är det jag älskar med Powerpoint?

♥ Jag älskar att jag med en genomtänkt presentation kan skapa något som faktiskt förstärker budskapetutan att ta fokus från den som presenterar.

♥ Jag älskar att jag med enkla medel kan förvandla slides till något du kan greppa på tre sekunder.

♥ Jag älskar att min form kan hjälpa någon att bättre få fram sin idé.

♥ Jag älskar att jag med hjälp av animeringar kan skapa en wow-effekt för åskådaren.

♥ Jag älskar att jag kan levandegöra och lägga till ytterligare en dimension till min design.

♥ Jag älskar att jag med hjälp av grafik och bilder kan få dig att komma i rätt sinnesstämning under ett föredrag.

♥ Jag älskar att jag med hjälp av min design kan få dig som presentatör att känna dig trygg och professionell på scenen.

♥ Jag älskar att min design kan leva vidare och utvecklas genom olika presentatörer och enkelt justeras inför varje tillfälle.

♥ Jag älskar att jag varje dag lär mig nya saker i programmet och att jag aldrig slutar utvecklas.

Vid en fikastund här på Background myntade jag uttrycket ”Powerpoint – möjligheternas program” och det är mycket tack vare punkterna ovan. Om du tar dig tid och skaffar dig kunskap om hur din presentation kan bli så där helt fantastisk kommer du att förstå vad jag menar. Framför allt kanske du också kommer att ge Powerpoint lite extra kärlek på alla hjärtans dag.

Kram och kyss och hjärtligt tack!

 

VILL DU LÄRA DIG MER OM POWERPOINT?
KOLLA IN VÅR DIGITALA POWERPOINTSKOLA