fbpx

Background Blogg

Optimera dina PowerPoint-presentationer med AI-baserad Heatmapanalys

Föreställ dig att du har spenderat timmar på att förbereda en presentation. Du har noggrant valt dina ord, tänkt in en övertygande story och letat bilder med omsorg. Men när du väl står framför publiken märker du att deras uppmärksamhet svävar iväg, vissa delar av din presentation verkar inte nå fram, engagemanget minskar och publiken tappar fokus. 

Det är här som heatmaps kommer in. Genom att använda AI-teknik kan du få en visuell representation av hur åhörarna faktiskt reagerar på din presentation, innan du ens visat en enda slide för dem. Med närmare 25 års erfarenhet av eyetracking kan man idag med hjälp av AI förutse hur en åhörare uppfattar grafik. En heatmap-analys avslöjar vilka delar som fångar mest uppmärksamhet och vilka som behöver förbättras. Med rätt färgsättning, placering av text och bilder samt val av visuella element kan du skapa en mer engagerande och minnesvärd upplevelse för din publik.

Optimeringen av en PowerPoint-presentation kan ha en avgörande effekt på hur väl ditt budskap når fram. Forskning har visat att människors uppmärksamhet och engagemang ökar när de exponeras för visuella stimuli, där bland annat en studie visar att grafik skapar 650% mer engagemang jämfört med textbaserad information [1]. Genom att använda heatmapanalys kan du dra nytta av detta och väldigt exakt skapa en mer effektiv presentation. Du kan anpassa din design och ditt innehåll för att maximera publikens fokus, engagemang och förståelse.

Heatmapanays i Powerpoint

I det exemplet ovan jämför vi en original-slide med mycket textbaserad information som tillsammans med små bilder skapar ett rörigt intryck. Genom att förtydliga, förenkla och förstärka utvalda delar av informationen kan vi istället få publiken att fokusera på rätt budskap, i rätt tid.

Analysen visar att samma budskap ”En vuxen knölval mäter ungefär 15 meter” ger åhörare helt olika upplevelser. 3,5% i fokusnivå jämfört med 82,9%! En enorm skillnad som kan vara helt avgörande för att få fram budskapet och övertyga publiken om din idé. Tänk om det handlar om ett viktigt anbud, ett budgetanslag eller en pitch inför potentiella investerare. I analysen ovan kan vi även se hur de publiken uppfattar grafiken under de första sekunderna eller mäta nivån av engagemang och mycket mer. För första gången kan du med hjälp av vetenskap bevisa att din presentation är visuellt tydlig, eller otydlig.

Så, det är dags att ta din presentation till nästa nivå med hjälp av AI-baserad heatmapanalys. Genom att använda den här tekniken kan du optimera dina slides för att skapa maximal effekt och engagera din publik på ett helt nytt sätt.

Nu kan vi på Background erbjuda AI-baserade heatmaps och analyser av nya och befintliga presentationer. Kontakta oss för att höra mer eller få din presentation analyserad tillsammans med förslag på åtgärder.

Skicka bara ett mail till gabriel@bkgr.se så kontaktar vi dig.

Källa [1]: https://www.bynder.com/en/blog/brand-marketing-infographic/