fbpx

Background Blogg

Ordning och reda med hjälp av avsnitt

Ibland händer det att du måste hantera väldigt stora presentationer med många slides. För att underlätta arbetet och få en bra ordning och reda kan du lägga in Avsnitt i Powerpoint. De kan liknas med kapitel eller mappar där du samlar slides som passar in. Avsnitten kommer inte att synas i själva presentationen utan är ett sätt för dig och dina kollegor att strukturera innehållet.

 

1. För att lägga till ett avsnitt i din presentation, högerklickar du på musen ovanför den slide du vill skapa ett avsnitt för och välj Lägg till Avsnitt

Powerpoint avsnitt gränssnitt

 

2. Döp ditt avsnitt och klicka på Byt namn
Avsnittet är skapat och du kan nu upprepa proceduren för fler avsnitt.

 

3. Fördelarna med avsnitt är många. Exempelvis kan du dölja avsnitten för att få en bättre översikt av din presentation. Det blir också enklare att fokusera arbetet på ett kapitel i taget. För att dölja ett avsnitt klickar du på den lilla pilen bredvid avsnittsnamnet. Vill du visa avsnittet igen klickar du på pilen en gång till.


 

Du kan också flytta runt och ändra ordning på avsnitten. Detta är en bra funktion ifall du behöver ändra strukturen på presentationen när du redan kommit långt i ditt arbete. För att flytta avsnittet klickar du på avsnittet och drar/flyttar det till önskad plats. Det kan vara en fördel att ha alla avsnitt stängda när du ändrar struktur så du enkelt kan se vart du placerar dina avsnitt. För att stänga respektive öppna avsnitt, högerklick bara vid avsnitten på vänstersidan med alla miniatyrerna för att få fram en meny. Avsnitt underlättar också ett arbete i projekt med andra kollegor och ni arbetar med olika slides. Då kan du enkelt fördela individuella avsnitt att jobba med separat.

Lycka till!

 

Läs även: Så fungerar markeringsfönster och lager i Powerpoint
Läs även: Linjera och justera dina objekt i Powerpoint


Vill du lära dig mer om Powerpoint?

Kolla in vår DIGITALA POWERPOINTSKOLA