fbpx

Background Blogg

Två dödskallar mot rosa bakgrund

Presentationsmisstag att undvika i din Powerpoint – del 2 av 3

Har du lyckats undvika de misstag vi tog upp i förra veckans inlägg? Här kommer tre nya fallgropar att se upp för!

1. Hemska typsnitt

Nej, nej och åter nej. Comic Sans har aldrig varit hett i en presentation, hur piffigt det än ser ut att vara. Precis som med bilder och färger i din presentation ska typsnittet vara enkelt att läsa och inte distrahera dina åhörare. Verdana, Arial, Georgia och Times New Roman är förslag på typsnitt som har bra läsbarhet och är tydliga.

Många företag har färdiga mallar efter deras grafiska profil. Arbetar du i en sådan mall är ditt företags typsnitt redan förvalt i presentationen. Då är det viktigt att du inte tar dig egna kreativa friheter och på egen hand lägger in typsnitt efter ditt tycke och smak.

Läs mer: Presentationsmisstag att undvika i din PowerPoint – del 1

2. Animeringar

Hur fint du än må tycka det är med en flygande origamifågel som övergång vid byte av slide är det ett BIG NO-NOBara för att animeringar finns ska de inte överdoseras. Animeringen ska förstärka ditt budskap, inte dränka det och tyvärr är det just det sistnämnda som flera av PowerPoints färdiga animationer gör. Många av våra mest publikfångande presentatörer använder aldrig animationer överhuvudtaget. Steve Jobs var en sådan.

3. Sidhuvud och sidfot

”Är det verkligen den 8 februari 2016 idag?” ”Har vi har bara gått igenom 10 av 94 sidor?!”

Irrelevant innehåll i en sidfot är något du kan hoppa över. Det blir genast en detalj dina åskådare fokuserar på istället för på budskapet du vill förmedla. Dessutom är det väldigt lätt att glömma bort att uppdatera datumet.

Har du klarat dig ifrån att göra de här klassiska misstagen? Snyggt jobbat i så fall! Och om du råkat göra något av dem – oroa dig inte. Nu har du ju alla möjligheter att förbättra din presentation!

Vill du ha hjälp med att ta din presentation till nya nivåer? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Författare: Mia Jackson