fbpx

Background Blogg

Spargris bredvid en bordsklocka

Spara tid och få struktur med en mediabank i Powerpoint

Du har blivit ombedd att skicka ut din presentation till gårdagens mötesdeltagare och inser när du öppnar filen att den innehåller gamla PowerPointmallar och fel version av logotypen. När du scrollar vidare ser du också att flera av bilderna är hämtade från nätet och att ikoner inte alls följer era grafiska riktlinjer. Att skicka ut presentationen känns inte längre som en jättebra idé. Känner du igen situationen?

Med ett bra DAM-verktyg (Digital Asset Management) får du kontroll över ditt content och dina Powerpoint-slides. Dessutom har du möjlighet att styra och analysera hur de används i resten av organisationen. Som presentationsbyrå stöter vi ofta på behov av att hitta struktur och tydlighet bland bilder och mediafiler. Genom vår samarbetspartner Pickit finns goda förutsättningar till ett mycket strukturerat arbete kring filhantering i presentationer.

Här är några av fördelarna.

1. Använd bara rätt version av bilder, media och logotyper

Hantera dina mediafiler efter hur du vill att de ska användas. Därigenom kan du bestämma vilka filer som ska kunna användas i Powerpoint-presentationer. Den här funktionen säkerställer att du endast använder media som är godkända och aktuella för presentationer, helt enligt ditt företagets varumärkesguide och grafiska riktlinjer.

2. Sök och filtrera i din mediabank

Med Pickit når du alla dina mediafiler direkt i Powerpoint-gränssnittet. Du bläddrar enkelt bland filerna. Inget mer leta filer på olika ställen eller fundera på om de finns i olika versioner. Du får du en bra överblick över dina bilder och kan enkelt söka och filtrera för att hitta de bilder som du vill infoga i presentationen. Du sparar massor av tid genom att ha snabb tillgång till bilder, filmer och ikoner – utan att lämna Powerpoint.

3. Skala och ändra storlek på bilder automatiskt

Detta är förmodligen en av de bästa funktionerna. Med Pickit kan du leta upp och infoga en bild, den anpassar sig automatiskt till platshållaren i din Powerpoint-mall. Bilden får rätt format, storlek och proportioner samtidigt som du inte riskerar att skapa en för tung fil. Originalfilen i mediabanken förblir oförändrad och högupplöst. Bra va?

4. Ta kontroll över varumärket

Som ansvarig för företagets varumärke och grafiska profil har du kontroll över vilka filer som delas ut inom organisationen. Se till att enbart de senaste versionerna finns att tillgå och enkelt kan nås av alla medarbetare. Du får dessutom värdefulla insikter och statistik över vilka filer som används mest i era presentationer. Har du väl implementerat en struktur kan ditt DAM kopplas till många olika applikationer.

Nyfiken på att veta mer hur Pickits DAM-system kan underlätta hanteringen av media och digitala tillgångar i dina presentationer?
Hör av dig till oss för frågor eller för att boka in en gratis demo.

Läs mer: Hitta bilder till din presentation – gratis!