fbpx

Background Blogg

Glödlampa som ligger på en tom yta.

Två snabba tips i Powerpoint-effektivitet

Idag ska vi hålla oss kort, för idag är ämnet effektivitet! Nedan kommer två snabba tips som du kan implementera i ditt Powerpointande redan nu (och sedan hävda inför kollegor och vänner att du minsann alltid arbetat såhär effektivt).

Nog pratat, nu kör vi!

Litet tips #1: Ersätt-funktionen

Kanske upptäcker du i efterhand att ”original” stavas med ett i mer än du använt, eller så har kanske organisationen nytt namn och namnet återkommer på fler sidor än du kan räkna i din företagspresentation. Då är ”ersätt” ett enkelt sätt att fixa presentationen utan att gå igenom varje sida och manuellt ändå. Funktionen finner du under start-menyn.

Effektivitetsnivå: PPT-proffs

Litet tips #2: Beskär bilder 16:9

Stående bilder som du vill ha som liggande helsidesbilder? Svårt att dra i hörnen och beskära korrekt? Det finns en superenkel funktion för att direkt beskära dina bilder till formatet 16:9. Markera bilden och leta upp ”Beskär” under Format-menyn. Sen väljer du proportioner och 16:9. Nu är din bild i korrekt höjd- och breddförhållande och det är bara att ta tag i hörnet och dra upp storleken.

Effektivitetsnivå: PPT-ninja

Det var allt för idag, men vi återkommer längre fram med lite andra listigheter som ska göra dig till en finslipad diamant i PowerPoint-skapande!

Läs mer: Gör en handout av din presentation
Läs mer: Så skapar du roligare punktlistor i PowerPoint

VILL DU LÄRA DIG MER OM POWERPOINT?
KOLLA IN VÅR DIGITALA POWERPOINTSKOLA