fbpx

Background Blogg

En söt katt som slickar på en tv-skärm

Hitta gratis filmer till din presentation!

Att använda video och rörlig bild i presentationer är ett bra sätt att bryta av i ett statiskt användande av slides. Den kan vara informativ, vara en ingång till ämnet eller bara ha som syfte att lätta upp efter ett informationstungt kapitel. Rörlig bild drar ögat till sig – något alla som någonsin besökt en sportbar väl känner till. Din publik hajar till och ögonen följer mer en gärna med i dramaturgin. Det går även bra att använda video som bakgrund på dina slides – men tänk på att allt rörligt flyttar ögat från dig som presentatör till skärmen. Använd alltså alltid film med ett syfte och tänk på att undvika film när du presenterar online.

 

Höj nivån med licensfria videos i Powerpoint

Att ta fram en ändamålsenlig film från grunden är ofta en kostsam historia och knappast något man gör för en mindre presentation. Ett alternativ är att filma med mobiltelefonen och lägga in i presentationen. Ibland vill man dock kanske ha lite mer känsla och professionalitet i filmvalet och då finns det bra alternativ hos sidorna som erbjuder gratis video.

 

PEXELS

https://www.pexels.com/videos/
Pexels är ett community som erbjuder videos från andra sidor och duktiga kreatörer världen över. Klippen är helt fria att använda i alla olika forum och medier och du behöver inte uppge upphovsperson om du inte vill. Det står dig även fritt att modifiera filmerna så det passar ditt projekt.

 

PIXABAY

https://pixabay.com/sv/videos/
Ännu en sida med snygga gratisfilmer under Creative Commons Zero-licensen. Inget medlemskap krävs så man kan börja ladda ner bilderna direkt! Ofta finns filmerna i flera olika upplösningar.

 

MAZWAI

https://mazwai.com/stock-video-footage/
Om du letar efter vackra HD-videos så rekommenderar vi att du tittar igenom Mazwais utbud. Sidan i sig kan vara lite svårnavigerad men filmer håller ofta hög kvalitet. De flesta av Mazwais filmer kräver att du uppger upphovsperson men läs mer noggrant på nedladdningssidan.

 

Läs även
Hitta bilder till din presentation – gratis!
Så väljer du bilder till din presentation

VILL DU LÄRA DIG MER OM POWERPOINT?
KOLLA IN VÅR DIGITALA POWERPOINTSKOLA