fbpx

Background Blogg

Bild på datorskärmar

Hitta bilder till din presentation – gratis!

Har du övervägt att använda bilder till din presentation? De är ett bra visuellt inslag och kan hjälpa till att stärka budskapet så att åhörarna minns presentationen bättre och under en längre tid efteråt.
Att hitta bra bilder till Powerpoint kan vara en utmaning. För att hjälpa dig på vägen har vi samlat några webbsidor där du kan hitta bilder till din presentation.

Gratis bilder till din presentation

Ibland är budgeten begränsad och då är det bra med gratisalternativ. Här är tips på tre sidor som brukar hålla hög kvalitet.

Unsplash

Unsplash.com
Alla bilder som läggs upp på Unsplash är under licensen Creative Commons Zero vilket innebär att man har avsagt sig alla rättigheter så det är fritt fram för dig att använda (och förändra) bilderna – även för kommersiellt bruk. Du behöver inget medlemskap och kan ladda ner bilder till din presentation utan onödigt krångel.

Burst by Shopify

https://burst.shopify.com
Alla bilder på Burst faller under samma licens som på Unsplash (Creative Commons Zero) och alla bilder kan laddas ner i lågupplöst format utan motkrav. Vill man ha högupplöst får man fylla i sin e-postadress men det går att välja att inte prenumerera på deras nyhetsutskick.

Pixabay

https://pixabay.com
Ännu en sida med gratis bilder under Creative Commons Zero-licensen. Inget medlemskap krävs så man kan börja ladda ner bilderna direkt!

Läs mer: Så väljer du rätt bilder till din presentation

Licensbilder till din presentation

Nackdelen med gratistjänster är att fler använder dem än betaltjänsterna. Har du några slantar på kontot och vill investera i en premiumtjänst för bildmaterial? Då har vi ett par förslag även för dig:

Shutterstock

Shutterstock.com
Enligt Shutterstock själva har de över 181 miljoner bilder i skrivande stund (jag har inte kontrollräknat så vi får ta dem på orden). Det finns med andra ord troligen en bild även för ditt ändamål här! De har olika nivåer av medlemskap och som alternativ till det finns även möjligheten att köpa paket med ett visst antal bildlicenser.

Adobe Stock

https://stock.adobe.com/se/
Tungviktaren inom design- och fotovärlden Adobe har numer även en egen bildtjänst. Man kan välja mellan olika nivåer av medlemskap, eller köpa paket med bildlicenser.

Det var några förslag som ger dig en bra start i din jakt på rätt bild för din presentation! Se till att läsa bildlicensen innan du använder en bild då sådant givetvis kan förändras.

(Vi på Background gör ingen ekonomisk vinning om du skulle välja att använda någon av tjänsterna vi listat i det här inlägget – vi tycker bara om att tipsa!)

Läs mer: Spara tid och få struktur med en mediabank i Powerpoint

Författare: Marcus Christiansen